مواد لازم:
آبلیمو (تازه): ۴ ق غ
برنج: ۶ پیمانه
زرشک: ۱ و نیم تا ۳ پیمانه
گلاب: به میزان لازم
شکر (بسته به ذائقه) ۱ تا ۵ قاشق غذاخوری
خلال بادام: به میزان لازم
زردچوبه: ۲ قاشق چایخوری
برگ بو: ۵ عدد
پوست پرتقال: ۱ عدد
خلال پسته: به میزان لازم
زعفران (هر چه بیشتر بهتر) حدود ۱ پیمانه
مرغ: ۱ عدد
چوب دارچین (بزرگ): ۱ قطعه
هل: ۳ عدد
کره: به میزان لازم
آب پیاز: ۱ لیوان
کرفس : ۳ ساقه
زنجبیل (متوسط): ۱ قطعه
هویج: ۲ عدد
رب گوجه فرنگی : ۲ ق سوپ خوری
فلفل دلمه ای: ۲ عدد
پوست نارنج: ۱ عدد
طرز تهیه مرغ مجلسی
ابتدا پوست های پرتقال و نارنج رو کاملا از قسمت سفید جدا کرده و ۳ مرتبه در آب بجوشانید و آبکش کنید و در داخل آب سرد بریزید و ۲۴ ساعت داخل یخچال یا جای خنک قرار بدید و چند بار هم آبش رو عوض کنید و بار آخر ۲ قاشق شکر و کمی گلاب داخل آب بریزید تا خوشمزه تر بشه
مرغ رو پاک کنید و بشورید و اجازه بدید کاملا خشک بشه بعد یک ظرف در دار انتخاب کنید و داخلش کمی کره آب کنید و زردچوبه رو اضافه کنید تا کمی از خامی بیوفته و بعد شعله رو خاموش کنید. توجه داشته باشید نیازی به سرخ کردن زردچوبه نیست چون ممکنه تلخ بشه. حالا فلفل دلمه ای، هویج و کرفس رو درشت خرد کنید. مرغ های تکه شده رو روی زردچوبه قرار بدید طوری که فقط یک لایه باشن و روی هم چیده نشه. این نکته خیلی مهمه!
حالا همه مواد رو لا به لای مرغ قرار بدید طوری که همه جا پخش بشن مثلا چوب دارچین رو ریز کنید تا همه جا باشه و لیمو ترش رو هم حلقه کنید و لابه لای مرغ ها قرار بدید و در انتها یک لیوان آب پیاز و زعفران آب کرده و آبلیمو رو داخل مواد بریزید و در ظرف رو کاملا چفت کنید و بعد بزاریدش توی یخچال. زعفران هر چه بیشتر باشه بهتره. برای یک عدد مرغ یک پیمانه زعفران آب شده هم بریزید خوبه!
مواد رو حداقل ۴ ساعت تا ۲۴ ساعت داخل یخچال نگه دارید. بعد از این مدت اون رو روی شعله بسیار ملایم قرار بدید و نیازی به ریختن آب اضافه نیست.
برای تهیه سس مرغ، رب گوجه فرنگی رو با کره تفت بدید و به اون مقداری آبلیمو و زعفران اضافه کنید.
وقتی مرغ بعد از یک و نیم تا ۲ ساعت پخته شد مواد اضافی رو ازش جدا کنید و آبش رو بگیرید و اون رو با سس مخلوط کنید.
طرز تهیه زرشک پلو
ابتدا خلال پسته و بادام رو با کمی شکر و گلاب و در صورت تمایل هل در آب سرد بریزید و ۴ تا ۵ ساعت اجازه بدید خیس خورده و مزه دار بشه.
زرشک رو شسته و داخل آبکش بریزید تا آبش کاملا خشک بشه. بعد با کره و شکر مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار بدید تا شکر آب شده و زرشک پف کنه. (توجه: زرشک نباید زیاد سرخ بشه)
زرشک آماده شده رو از روی حرارت برداری و خلال پسته و بادام آبکش شده رو بهش اضافه کنید و کمی هم زعفران آب کرده بهش اضافه کنید.
برنج رو به شیوه معمول آبکش کنید و بعد از پخت با خلال ها و زرشک تزیین کنید و با مرغ خوشمزه و آماده شده سرو کنید.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


قالب وردپرسدلفان چاودلفان چاودلفان چاودلفان چاوپوسته وردپرسمیلاد اصغری